Συχνές Ερωτήσεις

Η Κινεζική  ΔΕΝ είναι  δύσκολη γλώσσα. Έχει απλή  γραμματική,  δεν υπάρχουν  πτώσεις, αριθμοί  ή γένη. Η δυσκολία  της βρίσκεται στην αποστήθιση  των ιδεογραμμάτων και στην προφορά αυτών. Στο Chinesegreece έχουμε ειδική μέθοδο διδασκαλίας απομνημόνευσης ιδεογραμμάτων, ιδιαίτερα  για τον Έλληνα  μαθητή , γι αυτό και έχουμε συνεχείς επιτυχίες των μαθητών μας.

Απο τον πρώτο κιόλας  χρόνο  ο μαθητής εχει ήδη εξοικειωθεί  με την ορθοφωνία και μπορεί  να αναπτύξει  βασικούς καθημερινούς  διαλόγους. Ο.τι παραδίδεται στην τάξη το μαθαίνουμε ταυτόχρονα και να το γράφουμε και να το μιλάμε.

Η ηλικία  των 11 ετών  ειναι η κατάλληλη  για την ώριμη παρακολούθηση  της γλώσσας και αποστήθιση  των ιδεογραμμάτων .

Αρκεί  να γνωρίζει  κάποιος τα βασικά  σημεία  της Αγγλικής και μπορεί άνετα  να ξεκινήσει  και τα Κινέζικα.  Δεν χρειάζεται να γνωρίζει  καλά Αγγλικά.

Αν και έχουμε  μια σχετικά  εύκολη γραμματική ωστόσο  επειδή  τα ιδεογράμματα  είναι πολλά  και χρειάζεται χρόνος  αποστήθισης και εξάσκησης,  χρειάζονται περίπου  4-5 χρόνια  για να φτάσει κάποιος  σε ένα  ικανοποιητικό επίπεδο. (π.χ επίπεδο  Lower )

Δεν έχει αλφάβητο. Έχει  τα ιδεογράμματα  όπου κάθε ένα έχει πάνω από  2 ή  3 έννοιες. Για την εκμάθησή τους χρησιμοποιείται το λατινογενές σύστημα (pinyin) που αποτελείται  απο φωνήεντα  και σύμφωνα και το οποίο  βοηθά κυρίως  τους αλλογλωσσους μαθητές  να τα προφέρουν.  Υπάρχουν πάνω  50.000 ιδεογράμματα,  εκ των οποίων εχουν αποκρυπτογραφηθει μονο τα 20.000. Ένας  μέσος Κινέζος  ομιλεί  μόνο τα 3.500 με 4.000 ιδεογράμματα. Διδάσκουμε  την αναγνωρισμένη  επίσημη διάλεκτο  της χώρας ,  την Μανταρίνικη! (Mandarin) η οποια διδάσκεται  στα σχολεία της Κίνας  από  το 1958.

Στείλτε μας ένα μήνυμα